Kulttuuriyhdistys‎ > ‎Hankkeet‎ > ‎

Bändikoulu

Vuosina 2009-2011
Soittoa
Suupohjan Kulttuuriyhdistyksen Bändikoulu -hanke

Suupohjan Bändikoulu-hanke alkoi syksyllä 2009 ja päättyi puolen vuoden jatkoajan jälkeen joulukuussa 2011. Bändikoululla oli toimipisteitä Isojoella, Karijoella, Kauhajoella, Jurvassa ja Teuvalla. Bändikoulu suunnattiin pääsääntöisesti 9-13-vuotiaille oppilaille. Oppilas saa 2 tuntia opetusta viikossa ja lisäksi vielä soittimen kotiharjoittelua varten. Osallistumismaksu oli 75€/lukukausi/hlö.

Bändikoulu ei keskittynyt nuottien opetteluun, vaan sointuja apuna käyttäen soittamiseen. Bändikouluopetus ei myöskään ollut yksityisopetusta, vaan eteni ryhmän ehdoilla. Tällä tavoin edistettiin lapsen vuorovaikutustaitoja, sillä bändikoulussa oli alusta asti otettava huomioon toiset soittajat.

Bändikoulu koostui kahdesta EU-rahoitteisesta hankkeesta: Bändikoulu -koulutus- ja tiedonvälityshanke (jatkuu vuoden 2011 loppuun asti) sekä Bändikamat -investointihanke (päättyi marraskuussa 2009)

Koulutushankkeen kautta hankittiin niin opettajat kuin materiaalit Bändikouluun, investointihanke taas tuki Suupohjan Kulttuuriyhdistystä niin, että se pystyi hankkimaan seudun lasten ja nuorten käyttöön 20 kitaraa, 20 bassoa, 20 kosketinsoitinta sekä 6 rummut.

SUOMEN HANKKEIDEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT 2012 -FINAALISSA SAAVUTETTIIN JAETTU 2. SIJA

Bändikoulu-hanke saavutti jaetun toisen sijan kolmen muun finalistin kanssa. Finaaliin päässeet hankkeet kaikki olivat jo voittajia, joten aihetta oli juhlia. Kiitos kaikille kannustuksesta. Ja kaikkein tärkeintähän on se, että Bändikoulutoiminta on jatkunut hankkeen päättymisenkin jälkeen.

Maaseutugaalassa esitetty multimediaesitys on nähtävissä Youtubessa.

Saavutuksestamme saimme muistoksi kunniakirjan.

Syksyllä 2011 käytiin neuvotteluja Bändikoulu -toiminnan jatkon takaamiseksi. Jatkon kannalta tärkeää oli, että toiminta säilyisi samanhenkisenä, helposti lähestyttävänä rentona harrastuksena.

Kauhajoen, Isojoen ja Karijoen ryhmät jatkoivat tammikuusta 2012 Kauhajoen kansalaisopiston opintoryhminä. Opetus jatkui samalla kaavalla ryhmäopetuksena sekä lisäksi opetuksessa otettiin tuntumaa myös teorialähtöiseen musiikin opiskeluun, kuitenkin bändisoittamisen näkökulmasta.

Jurvassa ryhmä jatkoi Kurikan kansalaisopiston alaisuudessa, koulukerhotoimintana ja Teuvalla ryhmän vetovastuun ainakin kevään ajaksi otti nuorisotoimi.

Valokuvia Bändikoulusta voi käydä katsomassa Flickr:ssä!

Videoita voi katsoa seuraavista linkeistä:Bändikouluhankkeen mahdollistivat: